skip to Main Content
93 301 25 39 ccar@ccar-cear.org

Comença el Programa de Protecció de Defensors de Drets Humans!

Comença El Programa De Protecció De Defensors De Drets Humans!

El passat dilluns van arribar a Barcelona els dos defensors de Drets Humans que estaran a Catalunya acollits durant sis mesos sota el Programa Català de Protecció de Defensors i Defensores dels Drets Humans. Tots dos venen de Colòmbia, proposats per les entitats International Action for Peace (IAP) i Oxfam Intermón.

Programa Català de Protecció de Defensors i Defensores dels Drets Humans

El programa ofereix protecció i atenció integral a defensors i defensores dels drets humans que vegin amenaçada la seva vida o integritat, a través d’una acollida de sis mesos de durada a Catalunya, i l’acompanyament al retorn.
Aquest programa, del qual la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat n’és l’entitat col·laboradora encarregada de la seva gestió, compta amb el suport de diverses unitats del Govern de Catalunya. Aquestes són la Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament -a través de la Subdirecció General de Memòria, Pau i Drets Humans-, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania.
Finalment, les dues candidatures seleccionades per al 2017 han estat proposades per la Fundació Oxfam Intermón i l’Associació Acció Internacional per la Pau, les quals tindran un rol actiu com a entitats beneficiàries d’aquesta edició.
Per a més informació: http://cooperaciocatalana.gencat.cat/ca/que-fem/ambits/campanyes/programa-defensors-ddhh/

Back To Top