skip to Main Content
93 301 25 39 ccar@ccar-cear.org

La CCAR condemna la violència contra les persones migrants a les nostres fronteres

La CCAR Condemna La Violència Contra Les Persones Migrants A Les Nostres Fronteres

Després de l’aparició de nou material audiovisual que constata la violència que es practica contra persones migrants a les nostres fronteres, La Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat se suma a CEAR i exigeix al govern d’Espanya que garanteixi el respecte dels drets humans i l’accés a la protecció internacional de les persones que arriben a la frontera. Així mateix exigeix al Marroc que respecti els drets humans de les persones d’origen subsaharià, que són objecte de persecució i assetjament per part de les autoritats marroquines i denuncia que aquesta persecució també s’hagi fet extensible a membres d’organitzacions de suport al col·lectiu migrant al Marroc.
Per a la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat és indispensable i urgent que tant el Govern espanyol com el marroquí incorporin un enfocament de drets humans en l’aplicació de les seves polítiques de control fronterer i s’abstinguin de l’ús de mesures que posen en perill vides humanes.
“L’ús de les concertines i de mètodes violents a les nostres fronteres, així com la falta de vies d’accés segures per sol·licitar protecció internacional, col·loquen a aquestes persones en una situació d’indefensió i desprotecció i suposen una clara falta de respecte als drets humans fonamentals”, aclareix Estrella Galán, Secretària General de CEAR.
Des de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat instem a les autoritats d’Espanya i el Marroc al fet que posin fi a les devolucions il·legals que es produeixen a la frontera en el marc de les operacions conjuntes dutes a terme per tots dos països. El procés d’externalització de fronteres de la UE fomenta que els països fronterers, com el Marroc, siguin gendarmes de les nostres polítiques de control fronterer. Per això, “Espanya ha d’abstenir-se de signar acords de cooperació amb països en els quals no es respecten els drets humans”, assenyala Estrella Galán.
Contra la brutalitat a les fronteres, la campanya estohayquecortarlo.org continua sumant suports: compta amb més d’11.000 persones signatàries a través de la qual demana al govern de Mariano Rajoy que respecti els drets humans, retiri les concertines i posi fi a les il·legalitats que es cometen a la frontera de Ceuta i Melilla, com les anomenades devolucions “en calent”.
A més, des de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat reclamem que els fons de cooperació, així com els fons europeus destinats a l’acollida i integració no es destinin a engegar aquest tipus de mesures que atempten contra la integritat de les persones i que es garanteixi el respecte als drets humans i l’accés a una adequada protecció internacional” afegeix Galán.

Back To Top