skip to Main Content
93 301 25 39 ccar@ccar-cear.org

La Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR) presenta l’Informe “Maras: Veure, escoltar i callar"

La Comissió Catalana D’Ajuda Al Refugiat (CCAR) Presenta L’Informe “Maras: Veure, Escoltar I Callar"

La Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR) ha presentat avui en roda de premsa l’Informe “Maras: Veure, escoltar i callar”, sobre la violència que generen les Maras, ‘pandillas’ que assolen els països del triangle Nord (Guatemala, Hondures i El Salvador) de l’Amèrica central.
A la presentació de l’informe s’han fet públiques xifres i una anàlisi actualitzada sobre la situació en aquests països. Així mateix, s’ha transmès la realitat de les persones que arriben a Catalunya procedents dels països del triangle nord mitjançant el testimoni d’una persona sol·licitant de refugi que va marxar del seu país d’origen per la persecució de la violència d’aquests grups.
A la roda de premsa hi ha intervingut el Sergio Maydeu, analista i consultor especialista en Maras i seguretat internacional, la Gisela Cardús, advocada de la CCAR especialitzada en casos de demanda de refugi per persecució de Maras i l’Hugo Aguilar, persona migrada provinent d’El Salvador que va haver de fugir per la persecució de les Maras.
La presentació ha tingut lloc a la sala de premsa de Casa Amèrica Catalunya.
Podeu descarregar l’informe a l’enllaç adjunt.

Back To Top