skip to Main Content
93 301 25 39 ccar@ccar-cear.org

La Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat celebra l’arribada de l'embarcació ‘Open Arms’

La Comissió Catalana D’Ajuda Al Refugiat Celebra L’arribada De  L'embarcació ‘Open Arms’

L’entitat farà assistència jurídica especialitzada en frontera per a les persones que desembarquin avui del vaixell al port de la ciutat.

La CCAR celebra la proposta de la Ciutat de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la decisió del Govern de l’Estat d’oferir acollida a l’embarcació ‘Open Arms’ com a mesura d’urgència per evitar el patiment de les persones migrants i refugiades que es troben a bord.
Conjuntament amb d’altres entitats especialitzades, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat farà una primera assistència jurídica especialitzada en frontera per a les persones que desembarquin avui del vaixell al port de la ciutat, per tal de garantir que coneguin la seva situació inicial.
“Aquest tipus de mesura no hauria de ser una excepció; es tracta de respectar el dret internacional marítim, els drets humans i evitar el patiment humà: hem vist com es posava en perill la vida de milers de persones a causa de l’incompliment d’alguns Estats de les seves obligacions de rescat i de l’absència de solidaritat d’altres països europeus”, ha apuntat Miguel Pajares, president de l’entitat.
D’altra banda, la CCAR apunta que els estats de la UE han d’establir un mecanisme de coordinació regional respectuós dels drets humans i del dret internacional davant l’arribada de persones que han patit desplaçament forçat, de manera que no es repeteixin successos com els d’aquests últims dies. En aquest sentit , la CCAR denuncia la proposta del Consell Europeu del passat 28 de juny de permetre la detenció de les persones en “centres controlats”, ja que no han comès cap delicte i és contrària als principis bàsics dels drets humans.

Back To Top