skip to Main Content
93 301 25 39 ccar@ccar-cear.org

La policia deporta a dos testimonis clau de la mort d'Aramis Manukyan en el CIE de Barcelona.

És possible que no s’hagués suïcidat Aramis Manukyan, l’armeni de 42 anys que va morir el 3 de desembre en el CIE de Barcelona, com va afirmar la Policia Nacional. I, tot i que ho hagués fet, la versió sobre els esdeveniments que va donar la policia està en dubte. Al final de la passada setmana guanyava terreny una altra versió a partir dels testimoniatges d’alguns interns del CIE.
Aquests van assenyalar que Aramis no era violent ni s’havia enfrontat als seus companys, com va dir la Prefectura Superior de Policia; que els qui li havien propinat cops van ser els policies del CIE; que després de l’agressió ho van tancar en la cel·la, i que aquí va estar cridant i gemegant durant hores sense que cap policia l’atengués.
També van dir que el suïcidi no va ser la versió immediata que la policia va donar als altres interns del CIE, ja que no els va donar cap versió fins a passades moltes hores.
Els advocats de Tanquem els CIE i Migrastudium van presentar denúncia davant el jutjat i van demanar expressament que no es deportés a cap testimoni. La Policia Nacional, no obstant això, s’ha apressat a deportar a dos testimonis presencials durant el cap de setmana.
Denunciem aquest fet com a obstrucció a la investigació i reclamem que es posin tots els mitjans possibles per a la tornada dels dos deportats. La deportació de testimonis accentua els dubtes sobre la versió policial de la mort d’Aramis Manukyan, la qual cosa ens reafirma en l’exigència d’investigació judicial.
Miguel Pajares
President de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat
Descarrega el comunicat


Back To Top