skip to Main Content
93 301 25 39 ccar@ccar-cear.org

L'arxiu del cas Tarajal, "un pas cap a la impunitat" segons Coordinadora de Barris i CEAR

L'arxiu Del Cas Tarajal, "un Pas Cap A La Impunitat" Segons Coordinadora De Barris I CEAR


L’associació Coordinadora de Barris i la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR) lamenten conèixer a través dels mitjans de comunicació l’arxiu de les actuacions del cas Tarajal, sense haver-se notificat encara a les parts, i el qualifiquen com un nou obstacle per a aclarir les responsabilitats en la mort de 15 persones i “un pas que s’allunya de la justícia i s’acosta a la impunitat”.
Les dues entitats, personades com a acusació particular en el cas, van recórrer el primer arxiu de les actuacions en el mes de gener de 2016 després de la qual cosa l’Audiència Provincial de Cadis va acordar que es continués la causa.
Les entitats qualifiquen de “sorprenent” aquest nou arxiu que tanca la investigació sense haver pres declaració a dos dels supervivents que actualment resideixen a Alemanya i el testimoni havia estat acordat pel mateix jutjat a través de videoconferència ja que no tenen permís de residència.
CEAR i Coordinadora denuncien que tampoc s’ha esperat a la remissió de les autòpsies per part de les autoritats marroquines, mitjançant Comissió Rogatòria, ni s’ha realitzat cap esforç per identificar els cossos de quatre víctimes que romanen enterrades al cementiri de Ceuta, tot que el jutjat té els noms i partides de naixement i poders notarials de les famílies que els reclamen.
Les dues organitzacions lamenten la decisió i anuncien que seguiran exigint justícia i reparació per a les víctimes i les seves famílies amb tots els mitjans que permeti la llei.
“Cal evitar que situacions com aquestes puguin tornar a repetir-se i que la frontera sud espanyola es converteixi en un espai d’impunitat”, van afirmar

Back To Top