skip to Main Content
93 301 25 39 ccar@ccar-cear.org

Oberta la presentació de candidatures de defensors/es acollits

Oberta La Presentació De Candidatures De Defensors/es Acollits


El Programa Català de Protecció a Defensors i Defensores dels Drets Humans (PCPDDH) és una iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya en la que també col·labora l’Ajuntament de Sant Cugat i que gestiona la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat. Té per objecte oferir protecció a defensors i defensores dels Drets Humans en situació de risc a causa de la seva activitat de defensa dels Drets Humans per mitjans pacífics.
El programa consta d’una acollida de 6 mesos a Catalunya, un programa d’atenció psicosocial, formatiu i d’incidència, i l’acompanyament i seguiment al retorn al país d’origen. Per a l’edició del 2018 està prevista l’acollida temporal de 3 defensors/es dels drets humans en situació de risc.
En el marc d’aquesta nova edició, la Generalitat de Catalunya ha obert la convocatòria perquè les entitats catalanes que treballen en coordinació amb col·lectius d’altres països que poden reunir aquestes condicions puguin presentar les seves candidatures. La data límit per presentar-les és el dia 20 d’abril.
La edició 2017 d’aquest programa, també gestionada per la CCAR, va portar a Catalunya a l’Edilberto Daza, proposat per l’Associació Acció Internacional per la Pau (IAP Catalunya) en col·laboració amb Associació Catalana per la Pau i Intersindical-CSC, i a la Silvia Irene Berrocal, proposada per Oxfam Intermón.
Més informació a http://cooperaciocatalana.gencat.cat/ca/que-fem/ambits/campanyes/PCD_DDHH/programa-catala-de-proteccio-de-defensors-i-defensores-dels-drets-humans-2018/

Back To Top