Per un Orgull segur

Des de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat celebrem el Dia de l’Orgull donant tot el nostre suport al col·lectiu LGBTI, tant a Catalunya com arreu del món.

Precisament per les persones LGBTI d’arreu del món volem també recordar en aquest dia que a molts països, aquestes persones pateixen discriminacions i persecucions per la seva orientació sexual i/o la seva identitat de gènere. Sense anar més lluny, el passat cap de setmana la policia turca va reprimir als participants de la marxa de l’Orgull Gai a Istambul. I hi ha molts més estats que no permeten aquests tipus d’esdeveniments o en els que els seus habitants no poden ni somiar amb participar en una marxa d’aquesta mena al seu país.

Per visibilitzar aquesta problemàtica i mostrar l’importància de l’accés de les persones LGBTI al dret d’asil, l’any passat a la CCAR vam actualitzar la nostra publicació sobre persecucions i asil per orientació sexual i identitat de gènere, Fugir per no amagar-se. Us recomanem la lectura d’aquesta publicació si voleu apropar-vos a la difícil situació que viu aquest col·lectiu als diferents continents i les mancances del sistema d’asil espanyol i europeu.

http://www.ccar.cat/wp-content/uploads/2016/10/CCAR_Fugir-per-no-amagar-se.pdf