Presentem el sistema d’acollida estatal a l’àmbit europeu

La Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat participem en un seminari en el marc del projecte europeu Integra Train, al qual es comparen els sistemes d’asil dels diferents països per identificar bones pràctiques. Durant aquests dies 12, 13 i 14 de juliol estem acollint a representants d’entitats i institucions d’altres estats per presentar i mostrar-los el sistema d’acollida de l’estat espanyol.

La Estel·la Pareja, Directora de CCAR, l’Oriol Amorós, Secretari d’Igualtat, Immigració i Ciutadania de la Generalitat i la Mónica López, Directora de Programes d’Acollida de CEAR en l’àmbit estatal participen d’aquest seminari. També ho fan diferents treballadors dels centres de CCAR, representants d’altres entitats com ACCEM, ACATHI o Exil, i representants d’altres municipis com Sabadell i Sant Boi.

Els assistents provenen d’Itàlia, Grècia, Bulgària i Malta. Durant la seva estada, visitaran els centres d’acollida que gestiona CCAR a Barcelona, Sabadell i Sant Boi. A més d’estudiar la relació que l’entitat manté amb diferents actors socials, com la Universitat Autónoma de Barcelona (UAB) i molts municipis.

També presentem casos i projectes d’inserció sociolaboral, com la feina que fem en coordinació amb el restaurant-escola Mescladís.