skip to Main Content
93 301 25 39 ccar@ccar-cear.org

Signa per acabar amb les devolucions en calent a l'estat espanyol

Signa Per Acabar Amb Les Devolucions En Calent A L'estat Espanyol

Exigeix ​​als grups parlamentaris que reformin la Llei de Seguretat Ciutadana per posar fi a les devolucions il·legals a les fronteres de Ceuta i Melilla.

El 3 d’octubre de 2017 el Tribunal Europeu de Drets Humans va condemnar Espanya per la demanda de dos joves procedents de Mali i Costa d’Ivori que van ser expulsats de Melilla a l’agost de 2014. Aquesta sentència sense precedents és l’última prova que aquestes pràctiques conegudes com “devolucions en calent” i habituals a la frontera sud espanyola, són clarament il·legals i vulneren el dret humà a sol·licitar asil.
El 2015, el Govern espanyol va aprovar la Llei de Seguretat Ciutadana amb la qual va pretendre donar cobertura legal a aquest tipus de pràctiques. Actualment, moltes persones -especialment subsaharianes- són expulsades de forma col·lectiva del nostre país sense rebre assistència d’un intèrpret o d’un advocat i sense tenir la possibilitat efectiva de sol·licitar asil. A més, les autoritats espanyoles s’han inventat el concepte de “frontera mòbil” per justificar aquestes pràctiques argumentant que les expulsions són “rebutjos en frontera”.
Aquesta situació incompleix de forma sistemàtica la normativa internacional, europea i espanyola. No es pot intentar legalitzar la il·legalitat, i menys quan posa en risc la vida dels que s’han vist obligats a fugir per posar-la fora de perill.

Què podem fer?

En els propers mesos, el Congrés dels Diputats té previst reformar la Llei de Seguretat Ciutadana. És la millor oportunitat per eliminar l’esmena que ha modificat la Llei d’Estrangeria i que tracta de donar aparença de legalitat a aquestes devolucions il·legals i es posi fi d’una vegada a les mateixes.
Entra al web de CEAR i signa la petició perquè això es faci realitat. Ajuda’ns a aturar les devolucions en calent!
#NoMásDevolucionesIlegales #NoMésDevolucionsIlegals

Back To Top