5ª edició curs Asil, Immigració i Drets Humans-places esgotades

Tornar enrere

 
curs_1
curs2

Objectiu del curs: La principal causa dels desplaçaments forçosos al món és la vulneració dels drets humans. La protecció internacional, l’asil, sovint esdevé l’única opció per a milions de persones que es veuen abocades a fugir de casa seva. La línia entre migració i refugi és molt tènue. A través d’aquest curs volem oferir les eines necessàries per entendre en profunditat en què consisteix la protecció internacional i com ha evolucionat, especialment en el marc de la Unió Europea i de l’Estat espanyol, i quins són els principals aspectes en l’acollida i l’acompanyament psicosocial a les persones immigrades, sol·licitants de protecció internacional i refugiades.

Programa complet aquí

Adreçat a: Personal tècnic i polític de les administracions públiques, treballadors/es i educadors/es socials, personal d’entitats de cooperació, asil, immigració o drets humans, activistes de drets humans, cossos de seguretat i al conjunt de la ciutadania compromesa i preocupada pel respecte i garantia dels drets humans.

Qüestions pràctiques:
Es lliurarà certificat d’assistència (assistència mínima al 80% de les sessions) i certificat d’aprofitament a les persones que realitzin pràctiques o presentin un treball final.
Als i les participants del curs se’ls ofereix la possibilitat de:
•realitzar pràctiques a l’entitat
•elaborar un treball final. Entre tots els treballs presentats se’n seleccionarà un per a ser publicat electrònicament.

Dates: de l’1 al 16 de març. 10 sessions.
Horari: de 18h a 21h
Lloc: Sala d’actes de Lafede.Cat ( C.Tàpies 1-3, 08001 Barcelona)
Inscripcions: cursos_ccar@cear.es (adjuntar CV)
Ordre d’inscripció: la inscripció al curs es farà per ordre de matriculació. Places limitades

Preu: 100 € . 80 € per a estudiants i persones aturades