Convocatòria de premsa #InformeCEAR

Tornar enrere

Convocatòria de premsa #InformeCEAR
20 de juny, Dia Mundial de les Persones Refugiades
Presentació del informe anual de CEAR
“La situació de les persones refugiades a Espanya i a Europa”
Quantes persones refugiades arriben a Espanya? A quines persones se’ls està oferint asil? Com és l’acollida per les quals aconsegueixen venir? Què ha de fer la Unió Europea per evitar les morts en el Mediterrani?
Amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades que se celebra el proper dia 20, divendres 16 de juny a les 11:00h la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat presentarà l’Informe Anual de CEAR “La situació de les persones refugiades a Espanya i Europa” en el qual s’abordaran les principals qüestions en matèria d’asil.
A la presentació, s’oferirà una anàlisi sobre la situació de les persones refugiades a Catalunya, Espanya i a Europa durant l’any passat així com les perspectives per a l’actual, a través de dades, vídeo i testimoniatge de persona refugiada i informació pròpia de l’organització.
A més de la intervenció d’una persona refugiada, es detallarà quantes persones van sol·licitar asil a l’estat Espanyol i s’oferiran claus sobre la lentitud del procés de reubicació i les dramàtiques conseqüències de les polítiques europees d’asil.
Intervindran:
– Miguel Pajares, president de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat
– Estel·la Pareja, directora de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat
– Testimoni d’una persona refugiada
Data: Divendres 16 de juny de 2016
Hora: 11:00
Lloc: Espai Contrabandos, Junta de Comerç, 20, 08001 Barcelona
Atenció a mitjans:
Possibilitat de realitzar entrevistes als responsables així com a la persona refugiada després de petició. Després de l’acte s’oferirà als mitjans un material audiovisual amb els testimoniatges de 6 persones refugiades acollides a l’Estat, així com material gràfic per il·lustrar els continguts del informe.
Contacte Premsa: Pascale Coissard
Email: pascale.coissard@ccar-cear.org, telf: 933012539 – 656405100