skip to Main Content
93 301 25 39 ccar@ccar-cear.org

El 19 de març cridem Prou Racisme i benvingudes refugiades

El 19 De Març Cridem Prou Racisme I Benvingudes Refugiades

 
Convoquem a la societat a manifestar-se el proper dissabte a Barcelona en el marc del Dia Internacional contra el Racisme
 
La convocatòria sortirà de l’estació de França i recorrerà llocs emblemàtics fins el mar acompanyada d’artistes
 
Dijous 17 de març de 2016.- Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) convoca una manifestació unitària el proper dissabte 19 de març a les 17h a l’estació de França sota el lema “Prou Racisme!”. Ho fa amb el suport de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR), SOS Racisme i Stop Mare Mortum, a més de moltes entitats diverses que hi han donat suport (veure a sota).
 
A la roda de premsa hem tingut la sort de comptar amb Ahmed Galai, president de la Lliga Tunisiana pels drets humans, Premi Nobel de la Pau al 2015. Durant la seva intervenció ha fet una crida a participar a la manifestació de dissabte, al·legant que la societat civil, del nord i del sud, tenim un rol important; cal que ens aliem, allà on els estats posen fronteres, cal que nosaltres construïm ponts». També ha apel·lat a la necessitat d’organitzar un congrés internacional sobre migracions i dret a refugi.
Ha estat crític amb el paper de la Unió Europea, ha parlat de llàgrimes de cocodril davant el drama que es viu a ciutats com Lampedusa; afirmant entre altres que les persones seguiran intentant arribar a Europa, «les portes d’Europa no estan tancades, perquè les portes no es tanquen»
 
Els portaveus d’Unitat conta el Feixisme i el Racisme, han volgut destacar els següents aspectes sobre la manifestació de dissabte.
 
David Karvala, d’Unitat conta el Feixisme i el Racisme «aquesta mobilització s’emmarca en el Dia Internacional per a l’Eliminació de la discriminació racial (21 de març) que à amb actes locals. comptarLa jornada del 19 és internacional i es repetirà a més de 40 ciutats europees com Synei, Londres, Madrid, Zuric, Copenhagen, Amsterdam, Viena o Lesbos amb la crida principal “Refugees Welcome” o “Refugiades benvingudes”.»
Alba Cuevas, de SOS Racisme Catalunya, ha fet referència a les situacions de racisme que es viuen dia a dia als nostres pobles i ciutats «el racisme institucional, exemplificat amb la frontera sud, també amb el Decret de Sanitat que ha tingut com a conseqüència la negació de l’accés a la salut aquí a Catalunya; així com les dificultats per l’accés al padró i el no reconeixement del dret a vot». També ha parlat de la incorporació del discurs de l’odi i anitiimmigració per part de partit polítics, no només aquells minoritaris»
 
Estel·la Pareja de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, ha denunciat el lamentables papaer de la UE i els seus estats membres en relació a les persones refugiades; «Europa ha eliminat tota possibilitat de garantir una via segura i legal a les persones refugiades, abocant-les a emprendre vies i camins cada vegada més perillosos. En el que portem d’any 418 persones ja han mort a les portes de casa nostra, això no ho podem permetre. Hem estat un poble que ha patit l’exili en el nostre passat més recent, cal recordar les responsabilitats que tenen els estats europeus en la mort de milers de persones»
 
Toni Borrell, portaveu d’Stop Mare Mortum ha centrat la seva intervenció en la necessitat de mobilitzar. «Avui, ens torna a tocar dir prou a nosaltres, als i a les ciutadanes d’aquesta Europa que ens fa vergonya. Exigim que els nostres governs siguin responsables de les seves obligacions internacionals i que tractin i acullin amb dignitat a totes les persones que arriben a Europa sense cap tipus de discriminació. Com a societat civil només ens queda revelar-nos i organitzar-nos davant de la injustícia, nosaltres no fallarem en aquest deure»
 
A la roda de premsa han intervingut:
Ahmed Galai, de la Lliga Tunisiana pels drets humans, Premi Nobel de la Pau al 2015
David Karvala, per Unitat conta el Feixisme i el Racisme
Alba Cuevas, per SOS Racisme Catalunya
Estel·la Pareja, per Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat
Toni Borrell, per Stop Mare Mortum
 
Dissabte 19 de març. Atenció a la premsa:
16:30h a la porta de l’Estació de França
Jose Peñín, SOS Racisme 636 248 621 comunicacio@sosracisme.org
Anna Palou, Stop Mare Mortum, 636799555 premsa@stopmaremortum.org

Back To Top