skip to Main Content
93 301 25 39 ccar@ccar-cear.org

Es busquen signatures de suport per detenir les expulsions de refugiats i denunciar l'acord UE-Turquia

Es Busquen Signatures De Suport Per Detenir Les Expulsions De Refugiats I Denunciar L'acord UE-Turquia

Demanem el suport ciutadà i de col·lectius socials per a les denúncies que presentarà en els propers dies per la vulneració de drets de les persones refugiades que s’estan produint des de l’entrada en vigor de l’acord il·legal i immoral UE-Turquia, com vam poder constatar en la recent missió d’observació en Lesbos.
Com aquesta jove siriana que demana ajuda a Europa després d’arribar a la illa de Lesbos, milers de persones han hagut de fugir de les seves llars a la recerca d’un lloc segur a Europa.
 

El passat mes de març, la Unió Europa va arribar a un acord amb Turquia amb el qual s’aprovava a partir d’aquest moment l’expulsió de les persones que arribessin a Grècia a Turquia, sense importar l’edat, la nacionalitat, les circumstàncies personals o les causes que els van obligar a fugir del seu país. Apenes uns dies després de l’entrada en vigor de l’acord, la Unió Europea va iniciar l’expulsió de més de 300 persones, de les quals vàries havien demanat asil.
Ja havíem anunciat que l’acord UE-Turquia és il·legal. La seva aplicació pràctica vulnera la normativa europea i internacional, i ha alertat del risc que corre la vida de moltes persones refugiades si finalment són retornades a Turquia.
Davant aquesta situació, hem decidit denunciar l’acord UE-Turquia davant la Comissió Europea, el Consell d’Europa i el Defensor del Poble Europeu per la vulneració dels drets de les persones refugiades
Signa la petició i ajuda’ns a difondre-la, si vols mostrar el teu suport.
DENUNCIA TU TAMBÉ!
 
Textos de les denúncies:
Denuncia Comissió Europea
Denuncia Consell d’Europa
Denuncia Defensor del Poble Europeu
 
 

Back To Top