Tornar enrere

Campanya "Esto Hay que Cortarlo"

Moltes persones arriben cada dia a les fronteres de Ceuta i Melilla. La majoria d’elles han hagut de triar entre un taüt i una maleta. I després de mesos d’odissea en la qual han invertit tot el que tenien, els més afortunats aconsegueixen arribar a una frontera hostil i fortificada. Els seus somnis s’estavellen contra una barrera pràcticament infranquejable, però la seva desesperació els empeny a escalar una tanca de sis metres coronada per concertinas, un filferro de fulles que causa greus lesions, i fins i tot la mort.

Tampoc troben millor sort els qui intenten passar nadant, com vam poder veure el passat 6 de febrer a Ceuta. Perquè mentre els migrants se salten la tanca, les autoritats se salten la llei. Aquesta és la realitat a la frontera: fulles que tallen la pell d’els qui ascendeixen pels filats, materials antidisturbis empleats contra nedadors exhausts, devolucions il·legals, les devolucions “en calent”, que vulneren la Convenció de Ginebra i la normativa europea i espanyola de Extranjeria i Asil.
En CEAR no pararem fins a aconseguir que es talli amb tota aquesta brutalitat. I per aconseguir-ho, necessitem la teva ajuda.
Signa la nostra petició

cortarlo