skip to Main Content
93 301 25 39 ccar@ccar-cear.org

Informe sobre la situació de les persones refugiades a Espanya i Europa

Informe Sobre La Situació De Les Persones Refugiades A Espanya I Europa

El món viu un augment de desplaçaments forçats sense precedents des de la Segona Guerra Mundial, però les respostes de la Unió Europea i Espanya continuen sent insuficients.
L’informe de CEAR conté un anàlisi de la situació del dret d’asil a Espanya i a Europa l’any 2014 així com un balanç de la situació actual incloent testimoniatges de persones refugiades i propostes per garantir el dret d’asil.
Els conflictes a Orient Mitjà i Àfrica han provocat un augment del nombre de persones que busquen refugi sense precedents des de fa dècades. Moltes d’elles busquen protecció en un país segur a Europa i davant la falta de vies legals es veuen obligades a realitzar perillosos viatges perdent en molts casos la vida. Davant aquesta greu crisi humanitària, les respostes de la Unió Europea i d’Espanya en particular segueixen sent clarament insuficients.
Espanya continua blindant les seves fronteres i tancant les portes a les persones refugiades, duent a terme devolucions il•legals a Ceuta i Melilla i mostrant una clara falta de compromís respecte a la crisi que es viu en el Mediterrani. En l’informe s’ofereixen l’anàlisi i les xifres sobre aquesta situació així com 40 propostes per a la millora de l’accés a la protecció internacional als refugiats.
Resum executiu de l’informe
informe2015_portada

Back To Top