skip to Main Content
93 301 25 39 ccar@ccar-cear.org

Jornada internacional – Un sol planeta, un sol refugi: drets ambientals, gènere i Covid19. La defensa de la terra i les vulneracions de drets ambientals

Jornada Internacional – Un Sol Planeta, Un Sol Refugi: Drets Ambientals, Gènere I Covid19. La Defensa De La Terra I Les Vulneracions De Drets Ambientals

 

Dia: 14 de Juliol de 2021

Hora: de 15:30 a 20:00 h

Lloc: Casa Amèrica Catalunya, Carrer de Còrsega, 299, 08008 entresòl, Barcelona

Idioma: català, castellà i anglès, amb servei de traducció i interpretació simultània

Places: limitades. Inscripció necessària per les limitacions d’aforament (formulari per inscriure’s). No es permetrà l’accés a ningú que no hagi estat prèviament inscrit

Preu: gratuït. Inscripció imprescindible i obligatòria (click aquí)

*Càtering gratuït per als assistents

Per a més informació: cursos@ccar-cear.org

El concepte «refugiats ambientals», cada vegada més present en la societat, simplifica la multiplicitat de causes de factors d’àmbits diferents. Per això, en un món cada vegada més inestable amb alteracions més greus i ràpides dels ecosistemes que impacten sobre la població, creiem necessari repensar les definicions i els termes usats en conceptes més tradicionals com “refugiat” o “protecció”.

Us convidem a assistir en aquesta jornada internacional, reflexionarem amb experts i expertes, defensores de drets humans i ambientals, per fer un anàlisis de la situació i aprofundir en aquests desplaçaments forçats.

Objectius:

-Transmetre una imatge global dels desplaçaments forçats i les persecucions per motius de vulneració dels drets ambientals i estudiar les conseqüències migratòries de la degradació del medi ambient.

-Incidir en els conceptes de les violències particulars dirigides a vulnerar els drets ambientals i les relacions desiguals entre les causes i efectes dels sistemes d’explotació entre el nord i el sud globals.

-Visibilitzar les resistències i el teixit de de defensa de la terra i aprendre de les lluites que s’estan donant en la defensa del medi ambient en el sud global.

-Analitzar la situació particular de les dones en el context dels desplaçaments forçats per motius ambientals.

-Contribuir a ampliar i donar a conèixer els drets ambientals, els anomenats refugiats per motius ambientals i fomentar-ne la seva reflexió.

-Proposar polítiques públiques i d’incidència favorables a les víctimes i desplaçats forçats víctimes d’aquest tipus de fenòmens.

Públic destinatari:

-Professionals dels serveis públics d’atenció a les persones

-Advocats i professionals del dret

-Professionals de les organitzacions del sector de la migració que treballin o que vulguin treballar sobre els drets ambientals

-Activistes de drets humans

-Estudiants interessats en la protecció dels drets ambientals i en els desplaçaments forçats

-Conjunt de la ciutadania compromesa i preocupada pel respecte i garantia dels drets humans i els drets ambientals

Us hi esperem!

Back To Top