skip to Main Content
93 301 25 39 ccar@ccar-cear.org

La CCAR celebra la decisió d'acollir a l'embarcació ‘Aquarius’ i demana que l’Estat lideri un canvi en la política d'acollida de la UE

La CCAR Celebra La Decisió D'acollir A L'embarcació ‘Aquarius’ I Demana Que L’Estat Lideri Un Canvi En La Política D'acollida De La UE


La CCAR celebra la decisió del Govern d’oferir acollida a l’embarcació ‘Aquarius’ com a mesura d’urgència per evitar el patiment de les més de 600 persones migrants i refugiades que es troben a bord, alhora que anima i demana que l’estat espanyol lideri un canvi en la política d’acollida de la UE.
A més a més, l’entitat demana a la Comissió Europea que estudiï sancions a Itàlia ja que el seu comportament vulnera les regles internacionals que regulen els rescats marítims i el dret d’asil, i fa una crida a la coresponsabilitat dels Estats membre.
“Quan arribin, començarà la feina d’acollida i inclusió d’aquestes persones, que necessitaran d’un suport social integral que s’ha de traduir per una gestió flexible”, ha afirmat Miguel Pajares, president de l’entitat.
La CCAR apunta que els estats de la UE han d’establir un mecanisme de coordinació regional davant l’arribada de persones migrants i refugiades, de manera que no es repeteixin successos com el d’aquests últims dies.
“Estem parlant de vides humanes, i hauria de ser suficient; però si no ho fos, recordem que és obligació legal la de salvar vides al mar, conformement al Dret Internacional”, ha apuntat Miguel Pajares.

Back To Top