skip to Main Content
93 301 25 39 ccar@ccar-cear.org

La dona com a víctima en els conflictes: xerrada a Sitges el 7 de març

La Dona Com A Víctima En Els Conflictes: Xerrada A Sitges El 7 De Març

Les XIV Jornades Solidàries, amb el lema “Ciutadania activa per la Pau”, volen fer-nos reflexionar sobre les situacions en conflicte, les guerres: qui les genera, quins interessos s’hi amaguen al darrere, i sobre quines són les conseqüències per a la població civil.
Coincidint amb el 8 de març, data en què commemorem el dia internacional de la dona, els organitzadors de les Jornades volen fer-nos palès que, encara que són molts els avenços que les dones han aconseguit al llarg del temps, no sense lluita prèvia, hi ha encara moltes circumstàncies que ens fan pensar que la dona segueix sent molt vulnerable en determinades situacions com la de pobresa o els conflictes armats. En els seus rols com a mares, sustentadores i cuidadores, les dones conformen una gran proporció de les baixes civils. La guerra amplifica el patiment de les dones.
Per aquests motius, des de les Jornades Solidàries de Sitges Solidari es vol posar de manifest la importància d’adquirir compromisos entre tots per apaivagar les conseqüències de la violència que pateixen les dones als conflictes armats. A més a més de la transcendència del paper de les dones en la construcció de pau.
Per profunditzar sobre tot això, us convidem el proper 7 de març a les 19 hores a la Sala d’actes de l’Edifici Miramar, a la xerrada sobre la dona refugiada com a víctima en els conflictes armats. La xerrada comptarà amb una representant de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat i amb el testimoni d’una dona refugiada.

Back To Top