skip to Main Content
93 301 25 39 ccar@ccar-cear.org

La reubicació de 120 mil refugiats: un “pas endavant, però insuficient”

La Reubicació De 120 Mil Refugiats: Un “pas Endavant, Però Insuficient”

Qualifiquem la decisió adoptada ahir pel Consell de Ministres de l’Interior de la Unió Europea com “un pas endavant, però clarament insuficient” per solucionar la situació de les persones refugiades que busquen asil a Europa.
La reubicació d’aquests 120 mil sol·licitants d’asil ha de realitzar-se de forma immediata i garantint una adequada protecció i acollida. Al mateix temps, els líders de la UE han de prendre mesures perquè el Sistema Europeu Comú d’Asil sigui una realitat.
“És el primer pas ferm de la Unió Europea per afrontar el drama dels refugiats en mesos, però per descomptat no és suficient, ni per a les persones que ja estan a Europa, ni pels quals arribaran pròximament” va afirmar Estrella Galán, secretària general de CEAR.
Només durant aquest any haurien arribat a Itàlia i Grècia més de 470 mil persones a la recerca de refugi, per la qual cosa la xifra de 120 mil “no es correspon a l’abast de la situació que viuen els refugiats a Europa”. Actualment, la mitjana d’arribades diària per mar a països europeus és de 6.000, segons ACNUR, per la qual cosa la xifra acordada de reubicació només cobriria l’equivalent a 20 dies.
A més a més, recordem la necessitat d’aprovar mesures per a l’obertura de vies legals i segures perquè els refugiats no hagin d’arriscar la seva vida al Mediterrani per sol·licitar asil en la Unió Europea.

Back To Top