La tragèdia d'Alborán ha de suposar un canvi de política migratòria

Tornar enrere

CCAR-CEAR lamenta profundament la més que probable mort de 49 persones i exigeix un canvi immediat de política migratòria i de refugi.
Les autoritats espanyoles han de respondre urgentment a aquesta situació per evitar que les persones d’origen subsaharià susceptibles de protecció internacional s’hagin de seguir jugant la vida en el mar, mentre se’ls impedeix l’accés a sol·licitar asil en les oficines de Ceuta i Melilla.

Aquesta tragèdia en el mar d’Alborán ha de ser la trucada d’atenció definitiva perquè canviïn la política migratòria i de refugi, tant a Europa com a Espanya. “La pèrdua d’aquestes 49 vides en les nostres aigües ha de suposar un canvi immediat encaminat a oferir una via segura a les persones que busquen refugi a Espanya”, va afirmar Estel Galán, secretària general de CEAR.
L’any passat es van registrar 128 morts de persones que tractaven d’arribar a costes espanyoles. De confirmar-se la desaparició d’aquestes 49 persones sumarien ja 109 morts en el transcurs de 2017. Segons l’organització APDHA, en els últims 20 anys prop de 6.000 persones haurien mort en el mar tractant d’aconseguir Espanya.