skip to Main Content
93 301 25 39 ccar@ccar-cear.org

La Unió Europea decep als refugiats i a la ciutadania i torna a trair els seus valors

La Unió Europea Decep Als Refugiats I A La Ciutadania I Torna A Trair Els Seus Valors

Per a la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, l’acord pres ahir de només aprovar l’acolliment de 40 mil persones que sol·liciten refugi en la UE suposa una enorme decepció per a les persones que fugen de països en conflicte i per als ciutadans europeus que en les últimes setmanes han mostrat la seva solidaritat amb elles.
“Els refugiats no poden esperar més retards ni més pròrrogues. I els Estats als quals arriben necessiten ara la responsabilitat i compliment d’acords internacionals de la resta de la UE”, va declarar Estrella Galán, secretària general de CEAR.
CEAR va qualificar la xifra de 40 mil places d’acollida com “rídicula i garrepa”, i “un pas enrere incomprensible” per part de la UE.
Des de l’entitat recorden que només en 2015 haurien arribat a través del Mediterrani prop de 360 mil persones.
“Després de dues setmanes de declaracions il·lusionants, la UE torna a decebre i a trair els seus valors, anteposant el control de les seves fronteres a les seves obligacions internacionals en matèria d’asil i a la solidaritat entre Estats membre”, va afirmar Galán.
A més des de la CCAR alertem que amb decisions com les aprovades ahir es posa en risc l’esperit mateix del projecte europeu.

Back To Top