skip to Main Content
93 301 25 39 ccar@ccar-cear.org

L’Estat Espanyol ha de garantir la protecció de les persones malianes que sol·—licitin asil o que es trobin en territori espanyol.

L’Estat Espanyol Ha De Garantir La Protecció De Les Persones Malianes Que Sol·—licitin Asil O Que Es Trobin En Territori Espanyol.

La Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat insta al govern espanyol a complir amb les seves responsabilitats internacionals i fa una crida a les parts en conflicte perquè mantinguin al marge de la violència a la població civil.
A la CCAR li preocupa enormement que la intervenció militar internacional a Mali, amb la consegüent recrudescència del conflicte armat que sofreix el país subsaharià, agreugi la situació de desplaçament forçat i de crisi humanitària que plana sobre la regió.

A les més de 400.000 persones que han hagut d’abandonar les seves llars, entre desplaçades internes i refugiades en tercers països propers, es poden sumar diverses desenes de milers en els propers dies.

Per aquest motiu, la CCAR fa una crida a les parts en conflicte perquè mantinguin a la població civil al marge de les seves operacions militars i garanteixin que arribi ajuda humanitària a aquella població que la necessiti. Al seu torn, la CCAR exigeix el màxim respecte dels drets humans de les persones que es troben atrapades a les zones en conflicte.

Sobre les responsabilitats del nostre país pel que fa a la protecció de les persones d’origen malià que es trobin al nostre territori o tractin d’accedir a ell, la CCAR insta al Govern espanyol a:

– Paralitzar les possibles expulsions de persones nacionals de Mali que es trobin en situació d’irregularitat administrativa.

– Facilitar l’accés al procediment d’asil de les persones procedents de les zones en conflicte de Mali a les zones frontereres espanyoles (aeroports, ports i Ceuta i Melilla) i en territori nacional.

– Concedir protecció internacional subsidiària a aquelles persones sol·licitants d’asil que no reuneixin els requisits per ser considerades refugiades, però per qui la tornada a Mali implicaria seriosos riscos per a la seva vida o la seva integritat física.

Back To Top