Publiquem l’informe Refugiades: El tràfic de persones amb finalitats d’explotació sexual en el context de militarització i tancament de fronteres

Tornar enrere

[vc_row][vc_column][vc_column_text]L’Estat espanyol és un dels principals països de destinació i de trànsit de les xarxes de tràfic de persones, segons l’Organització de Nacions Unides (ONU).

El tràfic de persones amb finalitats d’explotació sexual és un tipus de violència de gènere que arriba acompanyada d’altres violacions greus de drets humans. Per a moltes d’aquestes dones, la possibilitat de ser retornades als seus països d’origen constitueix un risc de ser re-victimitzades, re-tractades, de patir ostracisme social o greus violacions dels seus drets fonamentals.

Aquest document, elaborat per les nostres companyes de Cear Euskadi,  proposa una breu aproximació al tràfic amb finalitats d’explotació sexual com una persecució per motius de gènere per a contribuir a identificar a les dones estrangeres que la pateixen com a dones refugiades. En ell es posiciona el tràfic de persones com una de les més greus conseqüències del control i militarització de les fronteres i s’aborden les seues conseqüències en els  cossos i vida de les dones.

Encara que el Tràfic d’Éssers humans (TSH) té diferents finalitats i la pateixen dones i homes, nens i nenes, aquest document se centra específicament en el tràfic amb finalitats d’explotació sexual que pateixen les dones i nenes estrangeres en l’Estat espanyol. I en ell es presta especial atenció a les situacions que viuen dones d’Àfrica subsahariana, per la invisibilitat i la virulència dels efectes que les polítiques de fronteres tenen sobre elles.[/vc_column_text][vcex_spacing][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vcex_spacing][vcex_button url=”http://www.ccar.cat/wp-content/uploads/2020/10/La-Trata-con-Fines-de-Explotación-Sexual-en-el-contexto-de-militarización-y-cierre-de-fronteras-1.pdf”]Descarregar[/vcex_button][/vc_column][/vc_row]