skip to Main Content
93 301 25 39 ccar@ccar-cear.org

Salvar vides no és cap delicte

Salvar Vides No és Cap Delicte

Des de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat enviem tot el nostre suport a l’equip que conforma Proactiva Open Arms davant els càrrecs de foment de la immigració il·legal i associació criminal dels quals se’ls acusa Itàlia. Salvar vides no és cap delicte, i per tant esperem que la justícia italiana retiri els càrrecs i permeti que l’organització segueixi evitant naufragis al Mediterrani.
Des de Proactiva, així com des del diari Ara, del qual hi havia una redactora al vaixell durant aquest viatge, s’ha acusat als guardacostes de Líbia d’amenaces contra la tripulació en cas que no entreguessin a les dones i nens que havien rescatat. Aquest rescat, segons l’organització, es va fer a aigües internacionals, i per tant no hi havia obligació de retornar a aquestes persones cap a Líbia, país al qual moltes d’elles denuncien que han patit tortures.
Així mateix, en aquest vídeo de Amnistia Internacional que compartia aquest diumenge el periodista Javier Bauluz es pot veure el tractament que els guardacostes libis donen a les persones migrants.


Davant d’aquesta situació, a la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat ens posicionem amb qui defensa el dret a la vida més enllà de fronteres. Especialment tenint en compte les situacions de vulneracions de Drets Humans que moltes d’aquestes persones migrades han patit als seus països d’origen i que els fan potencials sol·licitants d’asil a Europa.
Salvar vides no es pot convertir en un crim. Perquè si Itàlia confisca el vaixell de Proactiva Open Arms, quina mena d’Europa és aquesta?

Back To Top