skip to Main Content
93 301 25 39 ccar@ccar-cear.org

El nostre equip jurídic treballa quotidianament per informar moltes de les persones que venen a les nostres oficines buscant assessorament.

A través de les entrevistes, l’equip jurídic proporciona informació sobre els tràmits d’asil alhora que s’encarrega d’investigar sobre la situació política i amb relació als drets humans en els països d’origen, d’indagar en la recerca de proves dels fets al·legats pels sol·licitants d’asil i de presentar de sol·licituds, informes i recursos davant les autoritats competents.

L’àrea jurídica ofereix també un servei d’assessorament legal en protecció internacional i estrangeria a dones víctimes de violència de gènere i tràfic de persones amb finalitat d’explotació. Es duu a terme una atenció integral (jurídica, social, laboral i terapèutica) i això comporta en primer lloc la detecció de dones potencialment víctimes de tràfic amb finalitats d’explotació, l’accés de les víctimes al procés de protecció internacional, l’assistència jurídica en el procediment administratiu, la coordinació i seguiment del procés amb tots els tècnics de l’organització, la coordinació i el treball en xarxa amb altres organitzacions especialitzades en l’assistència a víctimes de tràfic d’éssers humans i finalment, en cas de denegació de la seva sol·licitud de protecció internacional, la interposició de recurs-contenciós-administratiu i la seva posterior regularització pel procediment d’estrangeria.

Mitjançant aquest servei, defensem l’exercici dels drets de les persones sol·licitants de protecció internacional, persones refugiades, apàtrides, desplaçades i aquelles que viuen situacions complexes que esdevenen del fet migratori.
Tenim com a objectiu transversal donar a conèixer la figura d’asil i la protecció internacional com una opció jurídica vàlida, divulgar les noves formes de persecució i treballar per la defensa dels drets de les persones refugiades i immigrants.

PERSONES ATESES


L’últim any hem realitzat 3382 actuacions jurídiques i hem atès 1497 persones.

Últimes notícies

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

BUSQUEM TALLERISTES AL CAMP DE TARRAGONA

DESCRIPCIÓ DE L’ENTITAT La Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat té com a objectius la defensa del dret d’asil…

Llegir més

BUSQUEM TALLERISTES ZONA BARCELONA I VALLÈS

DESCRIPCIÓ DE L’ENTITAT La Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat té com a objectius la defensa del dret d’asil…

Llegir més

OFERTA DE FEINA: ADMINISTRATIU/VA DE SUPORT: CIUTATS DEFENSORES DELS DRETS HUMANS

Descripció de l'entitat La Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat té com a objectius la defensa…

Llegir més

Col·labora!

GRÀCIES PER LA TEVA COL·LABORACIÓ I COMPROMÍS AMB LES PERSONES REFUGIADES!

El compromís amb les persones refugiades és més necessari que mai

Gràcies a TU la CCAR defensa els drets de les persones refugiades i immigrades per la seva inclusió social a Catalunya.

Amb la teva col·laboració conjuntament amb el suport de les institucions públiques i privades hem atès a milers de persones des de la nostra creació.

Col·laborar amb la CCAR significa denunciar la vulneració dels drets humans i participar en els processos de la transformació social a fi d’aconseguir un món més just.

Back To Top