skip to Main Content
93 301 25 39 ccar@ccar-cear.org

#UErfanos, No permetis que l'Europa dels valors s'enfonsi en el Mediterrani

#UErfanos, No Permetis Que L'Europa Dels Valors S'enfonsi En El Mediterrani

L’any 2014 el Mediterrani es va convertir en la travessia més mortal del món. Segons dades de l’ACNUR, almenys 3419 persones van perdre la seva vida en aigües d’aquest mar. La majoria d’elles, persones refugiades procedents de Síria i Eritrea. Lamentablement no es tracta d’un fet aïllat: en els últims 15 anys més de 22.000 persones han perdut la vida en el Mediterrani. Una tragèdia que, lluny d’arribar a la seva fi, es cobra cada any un major nombre de víctimes mentre els líders europeus miren cap a un altre costat engegant mesures ineficaces i insuficients per resoldre aquest drama humà.
Exigim a la Unió Europea i als seus Estats membre que engeguin amb caràcter urgent les següents mesures:
– Una nova política d’asil i migració europea en la qual es prioritzi a les persones i els drets humans en coherència amb els valors fundacionals de la UE, de democràcia, dignitat humana i drets humans.
– Que s’engegui amb caràcter urgent una operació de rescat i salvament eficaç, amb els mitjans i l’abast necessari, complint amb el deure de socors.
– Que s’habilitin vies legals i segures que garanteixin l’accés al dret d’asil a les persones refugiades evitant que hagin d’emprendre travessies mortals per obtenir protecció en un país segur. Això és, reforçant els programes de reassentament en coherència amb el nombre de refugiats existent, garantint la possibilitat de demanar asil en ambaixades i consolats als països d’origen i trànsit, activant polítiques de concessió de visats humanitaris i eliminant l’exigència del visat de trànsit per a aquelles persones que procedeixen de països en conflicte.
– Que es faci efectiva la Directiva Europea de Protecció Temporal activant el mecanisme contemplat per fer front a emergències humanitàries.
– Abordar les causes que provoquen els desplaçaments forçats als països d’origen i de trànsit, sense que això suposi delegar la vigilància de fronteres ni la responsabilitat dels estats amb les persones refugiades en països on no estan garantits els drets humans.

Amb la finalitat de sumar la veu de totes i tots els ciutadans a aquestes exigències dirigides a la Unió Europea i els seus estats membre, CEAR ha presentat la campanya #UErfanos, No permetis que l’Europa dels valors s’enfonsi en el Mediterrani les signatures del qual seran presentades a les institucions europees plantejant alternatives realitzables a les mesures i polítiques actuals. El control de les fronteres no pot suposar, en la pràctica, la violació de drets humans.

Imagen campaña uerfanos

Back To Top