Formació

A la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat creiem que hem de donar a conèixer el fenomen de les migracions i els desplaçaments forçosos en el món, fruit de les greus vulneracions dels drets humans. Tanmateix, considerem que és necessari no només informar, sinó també formar sobre els motius de persecució a diferents regions del món, les vulneracions de drets humans en els diferents països, els procediments jurídics establerts a nivell internacional i nacional i la realitat que viuen les persones sol·licitants de protecció internacional a casa nostra. És per això que entre les nostres activitats desenvolupem jornades de reflexió al voltant del dret d’asil i cursos de formació sobre el dret d’asil, immigració i drets humans.

Tallers a escoles

Tallers a escoles

Des del 2008 oferim tallers a escoles primàries i Instituts d'Educació Secundària per tal d'apropar el jovent amb la realitat de les persones refugiades. El testimoniatge és clau per crear l'empatia. Entre d'altres, hem realitzat tallers a Vilassar de Dalt, Sabadell, Sant Vicenç dels Horts, i Barcelona.

+ Llegir més

La Maleta Refugi: treballar a l'escola el dret d'asil i les persones refugiades

La Maleta Refugi: treballar a l'escola el dret d'asil i les persones refugiades

Aquesta maleta és composada d’eines i recursos pedagògics per a diferents etapes educatives, per a combatre els principals rumors i estereotips envers la població refugiada i contribuir a afavorir la inclusió d’aquets col· lectiu a la nostra societat. Alhora vol rebatre el discurs discriminatori i xenòfob que està sorgint en alguns municipis i fomentar actituds de solidaritat i justícia.

+ Llegir més

Jornades Buscant Refugi

Jornades Buscant Refugi

La CCAR ha celebrat les primeres jornades Buscant Refugi del 6 al 9 de setembre de 2012. En aquestes jornades, a través de l’estudi de cas centrat en una regió del món s’han estudiat les principals causes generadores del desplaçament al món.

+ Llegir més

Diccionari d'asil

Diccionari d’Asil

En aquesta publicació es recullen els principals es conceptes i termes, instruments jurídics i administratius, agents i organismes del sistema de protecció internacional organitzats per ordre alfabètic.

+ Llegir més

Curs d'asil, immigració i drets humans

1a Edició del curs d’asil, immigració i drets humans

És necessari aconseguir una ciutadania formada en els drets de les persones refugiades i sol·licitants de protecció internacional, així com compromesa amb el dret d’asil com a dret humà fonamental.

+ Llegir més

2a edició del curs d'asil, immigració i drets humans

La principal causa dels desplaçaments forçats al món és la vulneració dels drets humans. La protecció internacional, l'asil, sovint esdevé l'única opció per a milions de persones que es veuen abocades a fugir de casa seva. A través d'aquest curs volem oferir les eines necessàries per entendre en profunditat en què consisteix la protecció internacional.

+ Llegir més

3ª edició del curs "Asil, Immigració i Drets Humans"

Aquest curs vol oferir les eines necessàries per entendre en profunditat en què consisteix la protecció internacional en el marc de la Unió Europea i de l'estat Espanyol, i quins són els principals aspectes en l'acollida i l'acompanyament psicosocial a les persones immigrades, sol·licitants de protecció internacional i refugiades.

+ Llegir més

4ª edició del curs "Asil, Immigració i Drets Humans"

A través d’aquest curs volem oferir les eines necessàries per entendre en profunditat en què consisteix la protecció internacional, especialment en el marc de la Unió Europea i de l’Estat espanyol, i quins són els principals aspectes en l’acollida i l’acompanyament psicosocial a les persones immigrades, sol·licitants de protecció internacional i refugiades.

+ Llegir més

Jornades europees de reassentament

Jornades Europees de Reassentament

A l’any 2010 es van celebrar les Jornades Europees sobre Reassentament, en les que es va convidar a experts europeus, estatals i internacionals.

+ Llegir més