skip to Main Content
93 301 25 39 ccar@ccar-cear.org

Trobada amb el Miguel Pajares pel Dia Internacional dels Drets Humans

Trobada Amb El Miguel Pajares Pel Dia Internacional Dels Drets Humans

El pròxim 10 de desembre, #DiaInternacionalDretsHumans, conversem amb el Miguel Pajares, president de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, sobre el seu últim llibre: Refugiats climàtics.

Miguel Pajares posa sobre la taula el dilema sobre la consideració de refugiades de les persones que han hagut de fugir dels seus països d’origen a causa del canvi climàtic. Sovint, els considerats desastres naturals tenen també a veure amb l’explotació dels recursos naturals del Sud que exerceixen els països del Nord, així com la necessitat de la població de desplaçar-se. Així, Pajares formula una anàlisi de la situació sense deixar de banda l’òptica de la justícia global.

Pajares també fa un recorregut per diversos desastres naturals que perjudiquen diferents zones del món, analitza el paper dels governs amb relació a la situació i preveu les conseqüències a escala global, tant pel que fa al canvi climàtic com per la gestió de les migracions.

Miguel Pajares és Llicenciat en Ciències biològiques i doctor en Antropologia social i ha editat diversos llibres amb temes diversos que giren al voltant de les migracions i els desplaçaments forçats, entre d’altres.

Data: 10/12/20

Hora: 18.30 hs.

Lloc: https://zoom.us/j/93806391201

Back To Top